Kombucha Nedir?

Kombucha, tarihi 2000 seneyi aşan; Doğu Asya kökenli olduğu bilinen, kadim bir fermente içecektir.

Kombucha, sindirim ve bağışıklık sistemlerine destek olan; içeriğinde milyarlarca probiyotik canlı organizma, aktif enzim, aminoasit ve vitamin içeren antioksidan etkili hafif gazlı, asidik, çok sağlıklı fermente bir içecektir. Siyah ve yeşil çayın şekerle birlikte simbiyotik kültür (Scoby) ile fermente edilmesi ile ortaya çıkan KOMBUCHA; yaşayan, doğal ve çok güçlü probiyotik bir içecek olduğu gibi B ve C vitaminleri yönünden de oldukça zengindir.

SCOBY (Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast - Bakteri ve Mayaların Simbiyotik Kolonisi) adı verilen simbiyotik kombucha kültürü, maya ve iyi bakteri kolonisidir. Maya, çay içindeki şekeri etanole dönüştürür, iyi bakteriler ise etanolü tüketerek organik asitlerin, aktif enzimlerin, aminoasitlerin ve vitaminlerin oluşmasını sağlar. Bu fermentasyon sürecinde şeker, kombucha kültürü tarafından besin olarak kullanılarak büyük oranda tüketilir.

Vitruvius Kombucha olarak yaptırdığımız besin analizlerinde tespit edilen şeker miktarı 100ml’de 1,7gr’dır. Kombucha raw, vegan ve gluten içermeyen bir içecektir. (Besin analiz  değerleri her bir kombucha için ayrı ayrı kendi sayfasında belirtilmiştir.)

Biz Vitruvius Kombucha olarak, tüm bu üretim süreçlerinde; geleneksel yöntemler ile bilimsel gerçekleri harmanlayarak yolumuzu çizdik. Her gün yeni tecrübeleri cebimize ekleyerek bu pasparıl niyetlerin ışığında yürüyoruz.

İlk günden bu yana iyi ki bize inandınız, iyi ki yanımızdasınız!

« Anasayfa